خشکبار نیوز

خشکبار نیوز
طبقه بندی موضوعی

به گزارش نسیم قائن، فرهاد فلاحتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برندسازی و فرآوری زعفران برای افزایش ارزش افزوده و صادرات قدرتمند این محصول ضروری است.

وی گفت: ما نتوانستیم مانند کشورهای پیشرفته محصولات گیاهی خود را به محصول درآمدزا تبدیل کنیم و هنوز در کشور زعفران به صورت یک محصول درآمدزای صادراتی درنیامده که ضعفی برای این محصول استراتژیک است.

وی بیان کرد: زعفران ایران و شرق کشور در تمام کشورهای جهان شناخته شده است که باید وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه برندسازی این محصول باارزش خراسان جنوبی نقش اساسی خود را به خوبی ایفا کند.

نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی افزود: تصور عمومی زعفران را محصولی خوراکی می داند اما این محصول دارای خواص درمانی، پزشکی و شیمایی شگفت انگیزی نیز است.

وی فرآوری محصول زعفران را از ارکان اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: باید شرکت های دانش بنیان، بخش خصوصی و دولتی در زمینه فرآوری این محصول گام بردارند و با تولید فرآورده های دارای جاذبه های لازم در بازارهای داخلی و خارجی اقدام کنند.

فلاحتی اظهار کرد: فرآوری متنوع محصول زعفران باعث می شود نگران کشت این محصول در تمام نقاط کشور نباشیم چرا که با برندسازی معتبر و فرآوری متنوع بازارهای جهانی قدرت خرید این محصول با ارزش را دارند.

وی افزود: محصول زعفران برای قشر وسیعی از کشاورزان اشتغال و درآمد ایجاد کرده، رونق بازارهای محلی را فراهم می کند و همچنین در بخش گردشگری زمینه های لازم را برای جذب گردشگر فراهم کرده است که با فرآوری متنوع این محصول زمینه اشتغال جوانان جامعه فراهم و محصول ارزش افزوده بالایی در کشور ایجاد می شود.

وی با اشاره به اینکه بازار رقابت در زمینه زعفران را جدی نگرفته است گفت: بازار سنتی ما در زمینه این محصول در آینده نزدیک توان رقابت با بازارهای مدرن دیگر کشورها را نخواهد داشت.

نماینده مردم قاینات و زیرکوه گفت: در حال حاضر زعفران مرغوب منطقه قاینات تنها با بسته بندی های شیک و با خام فروشی روانه سایر کشورها می شود و با برندسازی در کشورهای اروپایی به نام آنان تمام می شود.

وی با بیان اینکه زعفران در زمینه ارزآوری و اشتغال کشور نقش مهمی دارد اضافه کرد: نخستین قدم برای زعفران ایرانی این است که کار کارشناسی برای برندسازی آن صورت گیرد تا سود واقعی محصول به دست خود کشاورزان برسد.

کاشت، داشت و برداشت زعفران در خراسان جنوبی قدمت بیش از 700 سال دارد و پنج محصول اساسی زرشک، عناب، زعفران، انار و پنبه از محصولات مهم و راهبردی این استان است.

سالانه بیش از 55 تن زعفران به ارزش 2 هزار و 630 میلیارد ریال در خراسان جنوبی برداشت می شود و 36 هزار بهره‌ بردار در تولید این محصول فعالیت دارند.


جهت مشاهد منبع خبر اینجا کلیک نمایید.


جهت مشاهده سایر اخبار بر روی لینک زیر کلیک نمایید: